1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tiit Trofimov: pidevas töörutiinis tekib paratamatult pingeid, mida inimesed tihti ei oska maandada! Mida teha?
Tiit Trofimov: pidevas töörutiinis tekib paratamatult pingeid, mida inimesed tihti ei oska maandada! Mida teha?

Tiit Trofimov: pidevas töörutiinis tekib paratamatult pingeid, mida inimesed tihti ei oska maandada! Mida teha?

Enesearengu teejuht ja nõustaja Tiit Trofimov sõnab, et pidevas töörutiinis tekib paratamatult pingeid, mida inimesed tihti ei oska maandada, see aga hakkab pingeid üles tooma ka eraelus ning töökeskkond muutub happeliseks. Seetõttu on väga oluline toetada töötajate vaimset tervist ja enesearengut, et nad saaksid oma pingetega hakkama ja julgeks neist rääkida.

Töötajad on ettevõtte vundament

Trofimov rõhutab, et töötajad on ettevõtte vundament ning kui töötajad ei ole rahul, varem või hiljem ettevõte laguneb. Seetõttu on kõige olulisem motiveerida töötajaid, öelda neile häid sõnu, kiita ja tunnustada ka väiksemate asjade eest. Ning muidugi hoida tuju üleval.

Kui töökeskkonnas ollakse rõõmsad ja heas tujus, toob see ka paremad tulemused. Inimesed tulevad rõõmuga tööle, kui teavad, et neid ootab seal positiivne energia, neid mõistetakse ning lubatakse olla nemad ise – läbi selle paranevad töötulemused. “Nii on igas valdkonnas – kui on hea olla, läheb loovus ja võimekus lahti,” selgitab ta.

Töötajate enesearendamisel on Trofimovi sõnul kõige olulisemaid rolle juhil, sest kui juht ise on eeskujuks, julgustab ta inimesi olema nemad ise ning arenema. Juht peaks olema ise heaks peegliks ning julgema end väljendada, et luua ruum selleks, et ka teised saaksid end alati töökeskkonnas väljendada.

Trofimovi sõnul on esimene samm parema ja positiivsema töökeskkonna loomiseks see, et kõik inimesed oleks võrdsed. Igal väiksel lülil on oma roll, vajadus ja tähtsus ning kõiki peaks võrdselt väärtustama. Juhtima peaks sõbralikul, meeldival ja mõnusal moel, mitte käsklusi jagades. Üldiselt paluv viis töötab.

Kui töökeskkonnas ollakse rõõmsad ja heas tujus, toob see ka paremad tulemused.

Sammud enesearenguteel algavad iseenda märkamisest

Enesearengu juures on kõige olulisem Trofimovi sõnul hakata üldse märkama seda, mis sinus toimub. Selleks on vaja tulla tagasi kehatunnetuse juurde. Enim soovitab ta töökohas teha joogaharjutusi, et venitada istuvas asendis olles tekkinud jäigastumisi kehas lahti, aga on ka väga mõnusaid hingamispraktikaid, mis aitavad üksikisikul tasakaalustada närvisüsteemi ja jõuda väsimusest kergusesse.

Hingamispraktika on väga kiire, lühike ja kindel hingamine, millega saab oma teravust suurendada. See õpetab kohalolu hingamist, märkamist, lõdvestumist ja veel palju erinevaid kohaoluharjutusi.

Miks mitte võtta meeskonnaga üks teadlikkuse päev, kus selgitatakse, miks on teadlikkus oluline, mis muudatused toob sinu ellu teadlikkus ja läbi selle ka meeskonna ühtsustunne. Kuidas tänu teadlikkusele tekiks rohkem pinnast meeskonda, kuidas koos ühiselt teadlikumalt oma äri õitsema panna. “See on minu jaoks firmade töös üks olulisemaid kohti – leida see koht, kuidas tõsta teadlikkust, seda suurendada ja seda rada käima hakata,” ütleb Trofimov.

Koos meeskonnaga soovitab ta ka teha näiteks ühise Flying joogatunni, mis on hästi lõbus, tore, väga avav, sportlik ja samas väga sügav ja hästi kohale toov jooga.

Samas võiks teha mõne aktiivse Osho meditatsiooni, mis ühendab gruppi väga. Veel võiks teha ka taliujumist, mis Trofimovi sõnul õpetab kõige sügavamal tasemel mediteerima. “Kui sa oled külmas vees, siis sul lihtsalt ei ole ühtegi teist mõtet, sa oled hetkes ja sa õpid vaatlema situatsioone, mis elus tekivad ja see on meeskonnas üks kõige olulisemaid asju. Vaadelda situatsioone, mitte reageerida üle, vaadelda, lõdvestuda ja vastavalt sellele tegutseda,” räägib ta.

Hingamispraktika on väga kiire, lühike ja kindel hingamine, millega saab oma teravust suurendada. See õpetab kohalolu hingamist, märkamist, lõdvestumist ja veel palju erinevaid kohaoluharjutusi.

Vaimsed praktikad avavad inimesi

Trofimovi sõnul hakkavad vaimsed praktikad inimesi rohkem avama ja julgetakse rohkem asju otse välja öelda ja ka närvisüsteem hakkab rahunema ja saab palju kergemalt igasuguseid problemaatilisi teemasid lahendada.

Just grupis tegutsemine ühendab meeskonda, annab tunde, et kui keegi on kellestki nõrgem või ei suuda nii hästi midagi teha, siis kõik teised meeskonnaliikmed motiveerivad, julgustavad ja aitavad.

Grupis tegutsemine ühendab meeskonda.

Paketid firmadele

  • Joogatund
  • Hingamistund
  • Aktiivne meditatsioon
  • Loeng tervisest, teadlikkusest ja kehamälust
  • Ekstaatiline tants koos kakaoga
  • Terve päev firma korraldatud suvepäevadel

Uuri lähemalt Tiittrofimov.ee!

Head Uudised GoodNews