1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Tootsi kutsub rabasse Sookolli jooksule tervist turgutama
Tootsi kutsub rabasse Sookolli jooksule tervist turgutama

Tootsi kutsub rabasse Sookolli jooksule tervist turgutama

rabajooksTootsi vald ja Roheline Jõemaa kutsuvad sügisesele terviseturgutusele – Sookolli jooksule.

Sookolli jooks on kogu pere tervisespordisündmus, kus 8 km rabaraja saab läbida joostes, koeraga joostes või kõndides. Lastele viiakse läbi lastejooksud.

Sellel aastal on Sookolli jooks 30. augustil ning algab kell 12 Tootsi briketivabriku eest vallavalitsuse taga.

Arvatavasti on see ainukene spordisündmus, kus sportijatele saab kaasa elada rabarongiga sõites. Nimelt kulgeb raja algus ja lõpp paralleelselt vana turbarabasse viiva kitsarööpmelise raudteega. Raudteel on sõitma pandud endisaegne rabatööliste „restoranvagun“, millega töölistele süüa viidi. Nii jooksurada kui raudtee viivad Tootsi Suursoo väljadele 2 km kaugusel olevasse rabakeskusesse, kus toimusid omal ajal turbakogumistööd. Jooksurada kulgeb sealt edasi.

Kohapeal on tegevust kogu perele – lastele viiakse läbi lastejooksud ning lisaks rongisõidule saab kiigata koos giidiga ka briketivabrikusse rajatavasse muuseumisse.

Jooksul võitja pälvib karika ja jooksul osalejaid autasustatakse medalitega järgmistes kategooriates: mehed I-III koht, naised I-III koht, juuniorid (kuni 12 a kaasa arvatud) poisid I-III koht, tüdrukud I-III koht, seeniorid (45+) naised I-III koht ja mehed I-III koht, koeraga jooks I-III koht.

Jooksuga soovitakse luua alus traditsioonile, kus sügisene rabajooks toimub igal aastal augusti viimasel laupäeval.
Sügisene raba turgutab tervist oma erilise värske rabaõhuga, on kaunis ning pakub jooksmiseks pehmet pinnast. Sügisvihmadega annab rabaraja läbimine tõsise koormuse. Seetõttu soovitame kasutada märja ja pehme maastiku jaoks sobivaid jalanõusid.

Jooksule saab registreeruda veebiaadressil: http://www.turundustugi.ee/sookoll/

Head Uudised GoodNews