1. Avaleht
  2. Tervis
  3. McDonald’s: eestlased teadvustavad igapäevase hommikusöögi tähtsust
McDonald’s: eestlased teadvustavad igapäevase hommikusöögi tähtsust

McDonald’s: eestlased teadvustavad igapäevase hommikusöögi tähtsust

McDonaldsBaltimaade juhtiva restoraniketi McDonald’s hinnangul on kõikjal maailmas populaarsust kogunud McDonald’s hommikusöögimenüü tutvustamine Tallinnas end igati ära tasunud. Ettevõte teeb ettevalmistusi, et alustada järgmisel aastal hommikusöögi serveerimist ka Tartu restoranides.

McDonald’s Baltikumi tegevdirektori Tomasz Nawrocki sõnul võib hommikusöögimenüü edu põhjendada eestlaste harjumusega süüa igal hommikul hommikusööki, millele viitas Eestis läbi viidud küsitlus. “Meie küsitlus näitas, et 80% inimestest sööb hommikusööki iga päev, kuna nad teavad, et hommikusöök on päeva olulisim eine ning nad ei tunne ennast hästi, kui hommikusöögi ära jätavad,” selgitas Nawrocki.

Uuringu kohaselt on naised agaramad igapäevased hommikusöögi sööjad – 86% neist sööb hommikusööki iga päev, samas kui meestest väitis uuringus sama 72%. Lisaks näitas uuring, et mida vanem on inimene, seda tõenäolisemalt sööb ta hommikusööki iga päev. Kui 65-74aastastest sööb iga päev hommikusööki 93%, siis 15-24aastaste seas on see osakaal vaid 66%.

Toitumiseksperdi Mai Maseri sõnul valmistavad uuringu tulemused talle suurt heameelt. “Hommikusöögi söömise harjumuse põhjus peitub ilmselt selles, et hommikusöögi tähtsuse teadlikkuse tõstmiseks on tehtud järjepidevat tööd. On üldteada fakt, et hea eine on hea algus heale päevale. Kui inimene jätab hommikusöögi vahele, sunnib energiapuudus teda terve päeva „näksimist“ otsima ning õhtul võib tekkida kontrollimatu söömistung. Täisväärtuslik hommikusöök vähendab päevast söögivajadust,“ sõnas Maser.

„Kuna meie igapäevane elutempo on kasvanud, on erinevaid tervisliku hommikusöögi võimalusi ka piiratud ajaressursiga inimestele pakkuvad restoranid, jaekaupmehed ja toidutootjad hindamatuks abiks hommikusöögi harjumuse juurutamisel,“ tõdes ta.

Eesti on esimene Balti riik, kus hakati serveerima McDonald’s hommikusöögimenüüd. Viru, Lasnamäe, Mustamäe, Rocca al Mare ja SõleMcDonald’s restoranide külastajatel on võimalik leida igal argipäeva hommikul kell 6.00-10.00 ning nädalavahetuseti kell 6.00-11.00 endale laiast menüüvalikust meelepärane hommikusöök värskelt jahvatatud kohvi, tee, mahla või piima kõrvale.

McDonald’s hommikusöögimenüüsse kuulub valik McMuffineid – värskelt röstitud inglise muffinid peekoniviilu, 100% sealiha pihvi või kanafileega, muna ja juustuga või värskete köögiviljadega. Samuti leiduvad menüüs McToastid – röstitud saiad juustu ja singiga – ning Hommikuvõileivad kas muna, peekoni, juustu ja frititud kartulikoogiga või seafilee, peekoni, juustu ja värskete köögiviljadega. Menüüs on ka Croissantid, frititud kartulikoogid, magusad McGriddlesid meega ning koorejogurt krõbeda müsli ja metsamarjadega. Hommikusöök nagu ka ülejäänud McDonald’s toit on valmistatud hoolikalt valitud toorainest tagamaks parim maitse ja võimalikult kõrge kvaliteet.

„Eesti külastajad proovivad võrreldes teiste Balti riikidega kõige meelsamini uusi tooteid, seega oli McDonald’s restoraniketi jaoks loomulik alustada hommikusöögi serveerimist just siin. Oleme menüü tulevikuväljavaadete osas väga optimistlikud ning meil on hea meel alustada hommikusöögi serveerimist Tartus juba järgmise aasta algul,“ ütles Nawrocki.

Head Uudised GoodNews