1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Regionaalhaigla sisehaiguste kliiniku konverents keskendub hingamisele
Regionaalhaigla sisehaiguste kliiniku konverents keskendub hingamisele

Regionaalhaigla sisehaiguste kliiniku konverents keskendub hingamisele

Täna kell 9.00 toimub T1 Mall Videal Venue saalis Regionaalhaigla sisehaiguste kliiniku hübriidkonverents „Hinga“. Seekordse konverentsi programm on tihedalt seotud hingamistemaatikaga: keskkonnast ja õhukvaliteedist erinevate kopsu- ja teiste organsüsteemide haigusteni.

„Regionaalhaigla meditsiinilise käsitluse olulisemaid alustalasid ja tugevusi on interdistsiplinaarsus, tänasel konverentsil kuuleme väga sisukat ja mitmekülgset lähenemist hingamise temaatikale, sõna saavad keskkonnatervishoiu eksperdid, sisehaiguste- ja töötervishoiuarstid, kardioloogid, pulmonoloogid, nefroloogid, reumatoloogid, nahaarstid ja teiste erialade esindajad, kelle ettekanded annavad erialapõhise ülevaate uuematest võimalustest erinevate hingamisprobleemidega patsientide ravimisel,“ ütles Regionaalhaigla juhatuse liige ülemarst prof Peep Talving ning lisas: “Kuna COVID-19-ga kaasnevad pikemaajalised terviseprobleemid on sageli seotud kopsude ja hingamisega, siis on mitu ettekannet pühendatud ka sellele teemale ja uuematele ravivõimalustele nii läbi kopsuarsti pilgu kui ka füsioterapeudi vaatest, kes tutvustab respiratoorse füsioteraapia võimalusi.“

Foto: Freepik

Regionaalhaigla sisehaiguste kliiniku juhataja dr Pille Muki sõnul on hingamisel organismi elutegevuseks vajaliku energia tootmisel ülioluline roll. „Paljude eri haiguste korral esineb probleeme hingamistöös. Ilmselt ei ole ühtegi eriala, kus arst patsiendi hingamishäiretega kasvõi mõnikord vähem või rohkem kokku ei puutuks. Läbi ühe küllalt mittespetsiifilise sümptomi, nagu seda on näiteks hingeldus, on võimalik jõuda väga erinevate kliiniliste seisunditeni. Sellist mitmekesist „diagnostilist maastikku“ püüamegi oma konverentsil katta erialaspetsialistide abiga,“ tutvustas dr Mukk konverentsi kava.

T1 Mall Videal Venue saalis toimuva Regionaalhaigla sisehaiguste kliiniku hübriidkonverentsi esimeses teemaplokis tuleb juttu keskkonnast, õhukvaliteedist ja hingamisest, ajust kui hingamise juhtimiskeskusest, viledest ja kiunetest hingamisel. Teises plokis räägitakse hingamispuudulikkusest südameklapi patoloogia puhul, süsteemsetest sidekoehaigustest, naha mastotsütoosist ja hüpoventilatsioonist. Konverentsi viimases osas tutvustatakse multisüsteemset haigust sarkoidoosi, ülemiste hingamisteede düsfunktsiooni ja respiratoorset füsioteraapiat.

  • Konverentsi programmiga saab tutvuda siin.
Head Uudised GoodNews