1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. RETSEPTISOOVITUS! Rikkalik šokolaadikook üllatava sulajuustu täidisega
RETSEPTISOOVITUS! Rikkalik šokolaadikook üllatava sulajuustu täidisega

RETSEPTISOOVITUS! Rikkalik šokolaadikook üllatava sulajuustu täidisega

Šokolaadikook Foto: Kristian Neemela
Šokolaadikook
Foto: Kristian Neemela

Luksuslik šokolaadikook on alati kindel valik, olgu sooviks positiivselt üllatada kallimat, perekonda, kolleege või sõpru. Toidublogija Kristian Neemela soovitab seoses Valio Viola sulajuustude turuletulekuga ahvatleva šokolaadikoogi retsepti, mida iseloomustavad omapäraselt intensiivsed maitsed. Mõnusalt mahlase koogi täidises lisab hapukatele kirssidele põnevat maitsekontrasti sulajuustukreem ja maiust ehib pähkline šokolaadiglasuur. Kook valmib üllatavalt lihtsalt ja kiirelt!

Biskviit:

1 avokaado viljaliha
300 gr muscovado suhrkut
350 gr nisujahu
50 gr kakaod
1 tl soodat
2 tl küpsetuspulbrit
400 ml piima 2,5%
150 gr rapsiõli
1 tl vanilje ekstrakti
1-2 sl konjakit

Täidis:

100 gr külmutatuid kirsse
2 x 185 gr Valio Viola naturaalset sulajuustu
200 gr naturaalset toorjuustu
Vahtrasiirupit (maitse järgi)

Šokolaadiglasuur:

150 gr vahukoort 35%
150 gr tumedat šokolaadi
70 gr röstitud ja tükeldatud sarapuupähkleid
15 gr võid 82%

Valmistamine:

Alusta valmistamist biskviidist. Selleks kuumuta ahi 160 kraadini. Sega omavahel kuivaineid. Järgmisena blenderda avokaado, õli ja piim ühtlaseks massiks ning sega kuivainete hulka. Sega taigen ühtlaseks massiks ja jaota kahe 24 cm suuruse õlitatud koogivormi vahel ära ning aseta ahju küpsema. Küpseta biskviite 160 kraadi juures 25 minutit. Jahuta valminud biskviidid täielikult.

Täidise valmistamiseks sega omvahel sulajuust, toorjuust ja vahtrasiirup ühtlaseks massiks. Sulata külmutatud kirsid ja aseta biskviidi põhjale. Kirsside peale aseta sulajuustukreem ja viimasena aseta peale teine koogi biskviit. Aseta kook külmkappi tahenema.

Glasuuri valmistamiseks haki šokolaad väikesteks tükkideks ja aseta kaussi. Kuumuta koor keemiseni, vala šokolaadi tükkidele ning sega juurde või tükid. Sega saadud segu ühtlaseks massiks ning viimasena lisa juurde sarapuu pähklipuru, sega läbi. Vala jahtunud glasuur koogile ning aseta kook külmikusse hanguma.

Head Uudised GoodNews