Avaleht Toitumine Santa Maria taimetoidu väljakutse: roheline karri edamame ubade, riisinuudlite ja sidrunheinaga
Santa Maria taimetoidu väljakutse: roheline karri edamame ubade, riisinuudlite ja sidrunheinaga

Santa Maria taimetoidu väljakutse: roheline karri edamame ubade, riisinuudlite ja sidrunheinaga

Santa Maria võttis osa Taimse Teisipäeva kolmenädalasest taimetoidu väljakutsest.

“Teame, et eestlaste toidulaua jalajälg on suur ja kui tõstame taimse toidu osakaalu oma menüüs, võime seda oluliselt vähendada. Samuti tahtsime tõestada, et taimne toit ei ole kindlasti igav ega maitsetu – Santa Maria seisab hea selle eest, et iga roog säraks oma parimas maitserüüs,” räägib Santa Maria turundusjuht Ave-Stina Udam.

Tulemuseks on lühikesed ja selged videod Tex Mexi, Aasia ja BBQ teemal. Kampa võeti restoranides taimset toitu edendavad Chefs for Change’i saadikud Maru Metspalu, kes töötas välja üheksa põnevat retsepti, ja Aldur Soosalu, kes tegi ülevaatliku video taimse toidu maitsestamise nippidest. Kõiki videoid ja retsepte saab vaadata Santa Maria kodulehelt.

Taimetoidu väljakutse sai alguse 2019. aastal. Sellel on olnud pea 10 000 osalejat. Kui soovid ka oma kollektiiviga väljakutses osaleda, kirjuta info@taimneteisipaev.ee.

Roheline karri edamame ubade, riisinuudlite ja sidrunheinaga

Roheline karri
õli
1 tk sibulat
2 küünt küüslauku
2 tk sidrunheina
4 kaffirlaimi lehte
0,4 tl Santa Maria kurkumit
0,4 tl Santa Maria jahvatatud ingverit
0,4 tl Santa Maria karrit
0,3 purki Santa Maria rohelist karripastat
Santa Maria kivisoola
0,5 l köögiviljapuljongit
800 ml Santa Maria kookospiima
0,5 tk laimimahla
50 g beebispinatit

Nuudlid
0,5 pakki Santa Maria riisinuudleid
50 g beebispinatit
200 g brokkoliõisikuid
250 g edamame ube (külmutatud)

Serveerimiseks
laimi
kimp erinevaid ürte (peterselli, koriandrit, kressi, münti, basiilikut, spinatit)

Kuumuta poti põhjas õlis peeneks hakitud sibul klaasjaks. Lisa hakitud küüslauk, noaseljaga tambitud sidrunhein, laimilehed ja jahvatatud vürtsid. Sega, kuniks kuumus köögi mõnusate aroomidega täidab ja lisa karripasta, sojakaste ja mõne hetke pärast puljong. Seejärel vala juurde kookospiim ja lase keema tõusta.

Kui karripõhi on potis maitserikas, võta välja laimilehed ja sidrunheinad ning vala kõik blenderisse. Lisa mõned lahked peotäied värsket spinatit ja mikserda ühtlaseks.

Vala erkroheline segu uuesti potti, poeta potti õisikuteks nopitud brokoli ja 5 minutit hiljem edamame oad, riisinuudlid ja veel värskeid spinatilehti. Poolita üks laim ja poeta poolik karripotti.

Serveeri värske laimi, koriandri, vürtsbasiiliku, mündi ja petersellilehtedega.