1. Avaleht
  2. Tervis
  3. Virtuaalkliinik teeb vaimse tervise kuul soodustust
Virtuaalkliinik teeb vaimse tervise kuul soodustust

Virtuaalkliinik teeb vaimse tervise kuul soodustust

Oktoober on ülemaailmne vaimse tervise kuu. Seetõttu on doktoreid vahendavas veebikliinikus Minu Doc kõigil hea võimalus poole hinnaga ja pika ootejärjekorrata psühholoogi poole pöörduda.

Psühholoog Tiina-Liina Märtsoo sõnul on vaimse tervise kuu kõige olulisemaks eesmärgiks inimeste teavitamine. “Meie ümber elavatest inimestest kannatavad 20-30 protsenti depressiooni või ärevuse käes. Kui endal sellist probleemi pole, siis on võimalik õppida märkama inimesi enda ümber. Samuti normaliseerib probleemi teadvustamine loodetavasti seda, et mure korral on mõistlik abi saamiseks professionaalide poole pöörduda,” sõnab Märtsoo.

Minu Dociga liitunud pikaaegse kogemusega psühholoogid ja kliinilised psühholoogid on spetsialiseerunud erinevatele vaimse tervisega seotud muredele. Seejuures jagub neil kogemusi nii täiskasvanute, teismeliste kui ka lastega. Konsultatsioone pakutakse eesti, vene, inglise ja hispaania keeles.

Virtuaalkliinikus on videokõne vahendusel võimalik saada kiirelt abi näiteks stressi, läbipõlemise, enesehinnangu, unetuse ja konfliktsete inimsuhetega seotud probleemides. Samuti tegelevad spetsialistid ärevus- ja meeleoluhäiretega ning mälu halvenemise, keskendumise ja tähelepanu hoidmisega seotud probleemidega. Konsultatsiooni pakutakse autismispektrihäiretega töötavatele ja kokku puutuvatele inimestele ning kroonilise ja pikaajalise valu all kannatavatele inimestele.

Arstid väljastavad vajadusel saatekirja, retsepti või selle pikenduse iga päev kuni kella 22-ni, seda ka nädalavahetustel ja riigipühadel.

Head Uudised GoodNews