Avaleht Toitumine Gurmaanidele Kuidas valmistada trendikat limonaadi külmpruulitud kohvist?
Kuidas valmistada trendikat limonaadi külmpruulitud kohvist?

Kuidas valmistada trendikat limonaadi külmpruulitud kohvist?

Selle suve trendijook on külmpruulitud kohvist ja särtsakast sidrunist värskendav kofteil, mis sobib nautimiseks nii kevadpäikese käes kui ka sumedal suveõhtul ning selle valmistamisega saab hakkama iga kohvisõber.

Kohvi ja limonaadi kooslus võib esiti harjumatuna kõlada, kuid eelmise aasta Kohvifestivalil kostitas Paulig külastajaid just sellise erilise külmpruulitud kohvist valmistatud limonaadiga. „Ühekordse katsetusena mõeldud jook osutus külastajate seas nii populaarseks, et otsustasime sel aastal sellest joogist inspireeritud Paulig Cold Brew Sparkling karastusjookide sarjaga välja tulla. Kui aga poodi läheduses pole, siis saab külmpruulitud kohvi ja sellest erinevaid värskendavaid jooke ka kodus valmistada,“ kinnitab Pauligi kohvikoolitaja ja barista Mihkel Jürimaa.

Erinevalt kuuma veega valmistatud kohvist on külmpruulitud kohvil mahedam maitse, mis põimub koos koduse limonaadiga imeliseks koosluseks puhastest maitsetest, kergest magususest, mõnusast mullist ja naturaalsest ergutavast kofeiinist.

Külmpruulitud kohvi limonaad neljale

Vaja läheb:
1,25l külmpruulitud kohvi
2,5 l gaseeritud vett
2,5 dl 100% sidrunimahla
2,5dl suhkruroosiirupit

Valmistamine:

Külmpruulikohvi saab kodus valmistada presskannuga. Ühe liitri külma vee kohta võta 150 grammi jämedalt jahvatatud kohvi. Seejärel jäta kohvipuru terveks ööpäevaks külma vee sisse ligunema. Kohv valmis, kurna vedelik läbi sõela, et kohvipaks joogi sisse ei jääks. Valminud kohv säilib külmikus korralikult suletud anumas nädal aega.

Limonaadi valmistamiseks võta valminud kohv, lisa naturaalne sidrunimahl, suhkruroosiirup ja sega korralikult. Kõige lõpus vala joogi hulka ka gaseeritud vesi. Täida klaasid jääga, lisa paar viilu sidrunit ning vala välja selle suve kõige värskendavam jook!

Kommentaarid