1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. RETSEPTISOOVITUS! Kaks suhkruvaba ja vitamiinirohket suvesmuutit
RETSEPTISOOVITUS! Kaks suhkruvaba ja vitamiinirohket suvesmuutit

RETSEPTISOOVITUS! Kaks suhkruvaba ja vitamiinirohket suvesmuutit

Kappari-spinati jogurtijook
Foto: Valio

Üks õige suvine jook varustab keha vitamiinidega, muudab enesetunde reipaks ning suvehooajale kohaselt valmistab ka taljele rõõmu. Kui soovid suvehooajal vähem suhkruid tarbida, siis asenda magusad ja puuviljased smuutid mahlasest kurgist, värskendavast piparmündist ja särtsakast sidrunist valmistatud jogurtijoogiga. Või proovi suvejooki maasikate ja pähklitega, millest ei puudu ka näpuotsatäis särtsu tervistava ingveri näol.

Suhkruvaba suvesmuuti on tervislik näljapeletaja, mis varustab keha vitamiinidega, täidab kõhtu ning maitseb kõige kosutavamalt just jahutatult. Valio soovitab suviselt kergeid ja lisatud suhkruta retsepte seoses suhkrutalgutega, mille eesmärk on vähendada jogurtile, kohupiimale ja maitsekeefirile lisatud valge suhkru sisaldust nelja aasta jooksul 30%. „Kodus kokates on võimalik lihtsa vaevaga teadlikuid valikuid teha ja suhkur sootuks unustada. Seda just suvel, mil toidulauale jõuavad maitsekad ürdid ja päikese käes kasvanud kodumaised viljad,“ sõnas Valio turundusdirektor Krista Kalbin.

Salendav vahepala: kappari-spinati jogurtijook

Koostisosad (kogus 2-le)

2 dl Alma Kreeka jogurtit
25 gr beebispinatit
Pool pikka kurki
Peotäis piparmünti
3 suuremat kapparit
1 tl sidrunimahla

Valmistamine

Alustuseks eemalda kapparitelt varred ja pane seejärel koos ülejäänud koostisosadega blenderisse, kuniks valmib ühtlane segu. Serveeri koheselt jääga või jäta külmikusse ja kasuta hommikul särtsaka äratajana. Kes magusamate maitsetega harjunud ning üleminek liialt äkiline tundub, võivad joogi magustamiseks kasutada banaani või väikest kogust mett.

Energiarikas suvejook maasikate ja pähklitega

Suvejook maasikate ja pähklitega
Foto: Valio

Koostisosad (kogus 2-le)

2 dl naturaalset apelsinimahla
1 väike küps banaan
½ dl maasikaid
½ – 1 tl ingverit
1 sl purustatud India pähkleid

Soovi korral:

1 – 2 tl vedelat mett
2 spl Alma maitsestamata jogurtit

Valmistamine

Pese maasikad, koori ingver ja pane seejärel kõik koostisosad blenderisse ning püreesta ühtlaseks. Kui soovid jooki hiljem serveerida, siis pane valminud keelekaste kindlasti külmikusse ning püreesta koos peotäie jääga vahetult enne serveerimist uuesti. Jooki võib kaunistada ka värske piparmündi ja maasikatega. Soovi korral maitsesta smuutit veidikese meega ja lisa maitsestamata jogurtit, mis lisab joogile kreemisust ning muudab suvise kosutaja ka toitvamaks. 100% veganjoogi saavutamiseks jäta maitsestamata jogurt ära.

Head Uudised GoodNews