1. Avaleht
  2. Toitumine
  3. Gurmaanidele
  4. Gurmeeburgerite kohvik Tulekodu käis virukatele tervislikke burgereid tutvustamas
Gurmeeburgerite kohvik Tulekodu käis virukatele tervislikke burgereid tutvustamas

Gurmeeburgerite kohvik Tulekodu käis virukatele tervislikke burgereid tutvustamas

Tapa linn tähistas 11.-13. augustil oma 91. sünnipäeva, mille raames toimusid traditsioonilised üritused, nagu koerte näitus, kanuuralli, jalgpalliturniir, kontserdid, taidlejate esinemised, Tapa Rahvaralli, “Tapa Rongijaama elluärkamine” ja paljud muud sündmused. Suurematest üritustest toimus juba seitsmendat korda Tapa Vorstifestival ja Eesti meistrivõistlused vorstigrillimises. Mõistagi tõid Tapa sünnipäevaüritused kohale paljud toitlustajad oma roogadega ja seal käis esmakordselt ka Tallinnas Vilde teel tegutsev gurmeeburgerite kohvik Tulekodu ehk Tule Grill, mis ilmus söögikohtade maastikule alles tänavu mais ja paneb seal alles oma kohta paika.

“Esimene kord väljas tasus ikka ära, muljed ja kogemused missugused!” räägib Tulekodu omanik ja perenaine Veronika Padar, kelle sõnul oli sel üritusel igasugust rahvast koos. “Nii mõnigi peatus ka meie Tule söögikohas, nemad polnud sellist burgerit maitsta saanudki. Mõni küsis koostisosade kohta, mõni küsis lausa, et kas me ei tahaks retsepti avaldada, sest nemad polevat midagi maitsvamat söönud, kui just need burgerid, mida nad hetkel meie juures mekkisid.”

Proovijaid oli Veronika jutu järgi alates lastest kuni eakate inimesteni välja. “Nägime ka Tapal teenivaid sõdurpoisse, kes käisid samuti meil söömas, olid laadalised, kes ise samuti müüsid ja otsustasid siis einestada. Kõik olid väga vaimustuses, et selline burger üldse kusagil valmib!” jutustab perenaine, lisades, et poole tegutsemisaasta järel läheb Tulekodul päris kenasti, aga võiks mõistagi minna veelgi paremini. “Meil on oma klientuur, mõnigi on meid omaks võtnud, aga päris paljud meist veel ei teagi!” lisab ta.

Tulekodu asub Tallinnas Mustamäel, aadressil Vilde 60a ja lisaks gurmeeburgeritele saab seal ka jäätisekokteile, grillil küpsetatud kartulipalle, tervislikke salateid ja smuutisid. Perenaine ütleb, et edaspidi on plaanis elaval tulel ka liha ja köögivilju grillida.

Head Uudised GoodNews